הקידמה הטכנולוגית מאפשרת כיום לקרוא ספרים ישירות ממסך המחשב, מהטאבלט, מהסמארטפון, מהלפטופ, מקוראי ספרים ייעודיים ואף על גבי מסך הטלויזיה. כדי להקטין את צריכת הנייר (עם כל העלויות הכלכליות והאקולוגיות הכרוכות בכך), ניתן להוציא ספרים רק במהדורה דיגיטלית ולחסוך אף את כאב הראש הכרוך בהוצאת ספר מנייר והפצתו הלוגיסטית לציבור הצרכנים.
בארצות הברית סטודנטים שוכרים מהאתר אמזון ספרי לימוד דיגיטליים לתקופת הלימודים שלהם בקולג'. הם יכולים לקחת איתם את הספרים לכל מקום (בדיסק און קי או בכל התקן אחסון דיגיטלי אחר) ומקטינים את העלויות שלהם בנושא ספרי הלימוד באופן דרמטי.
לשמחתנו, הקידמה הגיעה סוף סוף גם למערכת החינוך בישראל וספרים דיגיטליים החלו לצאת גם בישראל, אולם בגלל אינטרסים של המוציאים לאור, המחירים עדיין גבוהים ולא ניתן לשכור ספרים דיגיטליים לתקופה של שנת לימודים אחת. במידה ולכל התלמידים במערכת החינוך (בתי ספר, אוניברסיטאות ומוסדות חינוך מכל סוג) יש מחשב, להלן צרור עצות להתנהלות דיגיטלית ירוקה. חלק מהעצות כבר מיושם והחלק האחר מומלץ ליישום.
1. מומלץ להשתמש רק בעותק חוקי של ספר לימוד דיגיטלי. התלמידים קוראים את חומרי הלימוד מהספר הדיגיטלי ומפחיתים את כמות הנייר המודפס. אם חסר לתלמידים חומר או מידע ניתן למצוא אותו בשפע באינטרנט (וכמובן שלא להדפיס. אפשר להעתיק ולהדביק בקובץ וורד). מידע רב קיים ב- YouTube, בנשיונל ג'יאוגרפיק ובאתרים רבים נוספים.
2. כדאי ששיעורי בית ועבודות ייכתבו ב-Word (או בתוכנות עריכה אחרות כגון Open Office של גוגל). השיעורים נשלחים למורה בדוא"ל, או נשמרים בדיסק און קי ומוגשים בכיתה. אם יש צורך בתיקונים, מבצעים אותם בקלות רבה.
תלמידים יכולים להגיש את עבודתם גם בפורמטים אחרים. בעצם השימוש בקבצים דיגיטליים ברי עריכה, אין צורך בכתיבה על ניירות. אם הטקסט המקורי קיים רק בפורמט נייר, אפשר לבצע סריקת מסמכים וליצור עותק דיגיטלי.
3. כיוון שהיכולת הטכנולוגית של תלמידים כל כך גבוהה, הם מתמחים ביצירת מצגות ב- PowerPoint, בשימוש בקבצי אקסל ובפורמטים נוספים. היתרון המיידי הוא בכך שלאחר ההוראה התלמידים יכולים לאחסן את הקובץ לבדיקה על המחשבים הניידים שלהם.
4. הדמיות, תרשימים, שרטוטים ודיאגרמות לא נעשים יותר ביד, הם נוצרים על מחשבים. החלפת השיטה הידנית חוסכת זמן ומשאבים.
5. כמו שאמנות דיגיטלית תופסת מקום של כבוד לצד האמנות המסורתית, כך ניתן ללמד תלמידים לעשות אמנות דיגיטלית ולא להסתפק במתכונת המיושנת של הוראת האמנות לאורך השנים.
החדרת התפיסה הדיגיטלית למערכת החינוך מאפשרת לתלמידים להצטרף למהפכה הירוקה, לחסוך כסף ברכישת ספרי ומחברות נייר, לחסוך זמן המושקע בהכנת עבודות בדרך הישנה, ולצעוד עם הקדמה. המטרה של כל מחנך היא ליצור אזרחים מועילים לחברה, מיומנים, חכמים, בני אדם. אנשי חינוך מסורתיים יכולים לחלוק על זה, אבל כל המגמות מראות שאנשים עם אוריינטציה טכנולוגית מצליחים ומשגשגים יותר מאלה שדוחים את הטכנולוגיה.