סריקת ספרים
באמצעות סריקת ספרים ניתן להפוך ספריות שלמות למאגר מידע דיגיטלי הניתן לאחסון בענן או על דיסק און קי. ניתן לבצע לקבצים OCR זיהוי טקסט המאפשר להקליד מילת חיפוש ולמצוא אותה בספר הספציפי מתוך מאות ואלפי ספרים. יישום נוסף חשוב לסריקת ספרים הוא היכולת לבצע הנגשה של הטקסט לכבדי ראייה באמצעות המרת הקובץ לקובץ הקראה קולי.
סריקת ספרים מאפשרת לכותב הספר להפיץ אותו בקלות ובמהירות באינטרנט. הוא אינו נזקק לשירותי הדפסה, להכנת כריכה, להקמת קו הפצה ועוד.
מדוע כדאי להזמין סריקת ספרים מסקאנבוק?
– אנחנו מנוסים בסריקת ספרים לפורמט דיגיטלי.
– יש לנו את ציוד הסריקה הדרוש.
– זה חלק משמעותי מהעסק שלנו ולא שירות "על הדרך".
– המחירים שלנו אטרקטיביים.
– אנחנו נותנים שירות מקצועי, איכותי, אדיב ושירותי.
מהו ספר דיגיטלי או ספר אלקטרוני?
ספר דיגיטלי ( electronic book ,e-book ,eBook) הוא קובץ דיגיטלי הניתן לקריאה במגוון מכשירים אלקטרוניים כאשר הקורא מקבל תחושה כאילו הוא קורא בספר אמיתי. הספר מוגש לקורא בצורה דיגיטלית לקריאה במחשב, בקורא ספרים אלקטרוני (מכשיר שפותח לקריאת קבצים דיגיטליים המדמים ספרים), בטלפון חכם ובטאבלט.
ככל שהתפתחה הטכנולוגיה, כמות הכותרים של ספרים דיגיטליים הלכה וגדלה. מוציאים לאור רבים מציעים את ספריהם גם בפורמט של ספר אלקטרוני (ספר דיגיטלי) וכותבים רבים מוציאים את ספריהם לאור בעצמם כאלטרנטיבה טובה להוצאת הספר שלהם והפצתו באינטרנט בעלות נמוכה. כיום ספריות רבות בעולם מציעות ספרים בפורמט דיגיטלי וקיימים אתרים רבים שמוכרים ספרים דיגיטליים.
ההתפתחות המהירה והמוצלחת של הספרים האלקטרוניים הביאה את אפל לנגוס נתח שוק משמעותי בתחום. אפל הוציאה לשוק בשנת 2010 אפליקציה בשם iBooks המאפשרת לקרוא ספרים אלקטרוניים על ה- iPad ה-iPhone וה-iPod. אפל מוכרת ספרים אלקטרונים הניתנים להורדה מאתר האינטרנט שלה. האפליקציה מאפשרת לספרים דיגיטליים לרדת למכשירים מתוצרת Apple ולהיפתח לקריאה באופן אוטומטי בעזרת אפליקציית iBooks. את ה- iBooks ניתן להוריד אותה בחינם בחנות האפליקציות של Apple. כדי לקרוא ספרים דיגיטליים על מכשירי אנדרואיד יש להתקין תוסף למכשיר.
אם אתה רוצה להוציא את הספר שלך במהדורה דיגיטלית, דע שעלות הפקת ספר דיגיטלי זולה באופן משמעותי מעלות הפקת ספר מודפס. אתה לא תלוי בהוצאה לאור ואתה יכול למכור את הספר הדיגיטלי שלך בכל העולם ללא תלות במפיצים, הוצאות לאור, לוגיסטיקה וכדומה. סקאנבוק מספקת שרותי סריקה והמרת קבצים לספרים. להגהת קבצי וורד של ספרים סרוקים לחצו כאן >>
כיצד מעבירים ספר רגיל לפורמט דיגיטלי?
העברת ספר רגיל מכל סוג (קריאה, יומן, קטלוג, חוברת, מגזין וכדומה) לפורמט דיגיטלי נעשית באמצעות תהליך הדיגיטציה. יש שתי שיטות עיקריות:
בשיטה הראשונה יש לבצע סריקה של הספרים באמצעות סורקים מתאימים. תהליך הסריקה מייצר קובץ דיגיטלי (הנקרא ספר דיגיטלי) כך שכל מי שפותח את הקובץ רואה העתק מדויק של הספר המקורי.
בשיטה השנייה מקלידים את הטקסט, מוסיפים איורים ותמונות (אם רוצים) ושומרים את הקובץ לאחד הפורמטים המתאימים לקריאה כספרים דיגיטליים.
בשיטה השלישית מבצעים את שתי השיטות גם יחד. סורקים את הדפים או הספר הרצוי ואת הקובץ שנוצר (בדרך כלל PDF) ממירים באמצעות תוכנה לזיהוי טקסט (OCR) לפורמט בר עריכה. מוסיפים את הטקסט והאיורים הרצויים לקובץ הנערך ושומרים לפורמט של ספר דיגיטלי.
מדוע כדאי ליצור ספר דיגיטלי?
סקאנבוק מסייעת לכל אדם / חברה או מוסד המעוניינים ליצור גרסה דיגיטלית לספר הנייר שלהם באמצעות סריקה של הספרים המקוריים. בין אם מדובר בספר הכתוב בכתב יד, במכונת כתיבה, באמצעות מעבד תמלילים או בכל דרך אחרת. סקאנבוק מבצעת סריקה ומייצרת לכם קובץ PDF אותו תוכלו להמיר בהמשך לקובץ EPUB או MOBI אצל מתכנתים מנוסים (סקאנבוק אינה נותנת שירות זה).
כשאתם מייצרים ספר אלקטרוני אתם יכולים לקרוא אותו ולקחת אותו אתכם כמעט בכל מכשיר המכיל אחסון דיגיטלי. ספר אלקטרוני בפורמט EPUB יודע להתאים את גודלו וגודל הפונטים והפסקאות שלו בהתאם למכשיר עליו הוא נקרא.
אחד היתרונות בהפיכת ספר נייר לספר דיגיטלי הוא בתרומה לעולם ירוק יותר. ככל שפחות קוראים יקראו את הספר שמעניין אותם כשהוא בפורמט אלקטרוני, פחות עצים ייכרתו לצורך ייצור נייר ובכך הם יסייעו לשמירה על איכות הסביבה.
יתרון משמעותי נוסף הוא בהפחתת העלויות. ספר נייר עולה כמעט פי שלוש מאותו ספר בפורמט דיגיטלי והוא יכול להיקרא בכל מקום וזמן. אין צורך בלוגיסטיקה כדי לקחת אתכם עשרות או מאות ספרים דיגיטליים לקריאה כשהם מאוחסנים בסמארטפון, במחשב הנייד, בטאבלט או בקוראי הספרים הייעודיים. הפקת ספר בפורמט דיגיטלי הוא תהליך מהיר וזול בהרבה ביחס להפקת אותו הספר בפורמט נייר. כיום כל אחד יכול להוציא לאור ספר דיגיטלי באמצעות המחשב הביתי שלו והוא יכול למכור אותו במגוון רחב של אתרים בכל רחבי העולם.
מהם הפורמטים המקובלים לקריאת ספרים דיגיטליים?
פורמט PDF – הפורמט המקובל והוותיק ביותר. ניתן לפתוח קבצים אלה בכל מחשב, בסמארטפונים ובטאבלטים. יש צורך בתוכנת ADOBE READER החינמית לפתיחת קבצים מסוג זה. פורמט זה מציג את הספר כאילו היה נייר מודפס שטוח והקריאה בו נעשית מלמעלה למטה. התצוגה שלו נאמנה למקור ואינה מושפעת מגודל או סוג המכשיר עליו הוא נקרא.
על קבצי PDF ניתן להגן מהעתקה באמצעות DRM אך קיימים פתרונות שמאפשרים לעקוף את מרבית ההגנות הקיימות. ההגנה לא מונעת העתקת הקובץ בשלמותו אלא רק העתקה של תוכן מתוך הקובץ. פורמט זה מתאים ליצירת כל סוגי הספרים ולכל הגילאים.
פורמט PDF נראה כהעתק של הספר המודפס אך הדפדוף הוא מלמעלה למטה. אם ממירים את קובץ ה- PDF לקובץ לדפדוף וירטואלי, ניתן להוסיף לו צליל דפדוף כמו במציאות. פורמט PDF ניתן להגדלה והקטנה לנוחיות הקוראים. באמצעות תוכנות מתקדמות ליצירת קבצי PDF ניתן ליצור קישורים בספר לאתרי אינטרנט, להוסיף סרטוני וידאו ועוד.
פורמט ePub – זהו פורמט סטנדרטי שנוצר על ידי הפורום הבינלאומי להפצה דיגיטלית (IDPF). הפורמט הזה מאפשר להגמיש את התוכן בהתאם למכשיר עליו הספר נפתח. הטקסט מתאים את עצמו למסך בהתאם לגודל וסוג המכשיר עליו הוא נקרא. כדי לקרוא ספרים אלה על המחשב יש להתקין תוכנה חינמית בשם קליברה. ניתן לקרוא פורמט זה בדפדפן מוזילה אם מתקינים תוסף מתאים. סקאנבוק אינה נותנת שירות זה.
בפורמט זה עימוד הטקסט משתנה לפי גודל המסך. איורים גרפיים שומרים על גודלם. פורמט זה נותן חוויית קריאה נעימה ונוחה הקרובה למקור. פורמט זה נוח לקריאה באייפון, בקוראי ספרים אלקטרוניים ובטאבלטים. כאמור, כדי לקרוא אותם על המחשב האישי או המחשב הנייד יש צורך להתקין את תוכנת קליברה.
קורא הספרים "עברית" של סטימצקי מציע קורא ספרים אלקטרוני שתומך בקריאת ספרי EPUB בעברית. אייפד וטאבלטים אחרים מבוססי אנדרואיד מאפשרים קריאת ספרים אלקטרוניים בעברית בפורמט EPUB ובפורמטים אחרים. כיום מיוצרות גם אפליקציות מיוחדות לסמארטפונים ולטאבלטים המהוות ספרים אלקטרוניים.
על קבצי ePub ניתן להגן מהעתקה באמצעות פתרון DRM. זוהי הגנה יקרה והיא בשימוש בעיקר על ידי חנויות גדולות ומוציאים לאור שיש להם הרבה מאוד ספרים.
פורמט Mobi – זהו הפורמט הפועל על קוראי הספרים קינדל של חברת אמזון. זהו פורמט נפוץ בגללגודל השוק של חברת אמזון.
פורמט KH8 – פורמט בשימוש אמזון. הפורמט מבוסס על פורמט ה- ePub.
פורמט DjVu – פורמט זה מיועד לטקסט סרוק, והוא מציע איכות טובה וקובץ בגודל קטן ביחס לורמטים אחרים. הפורמט עדיין אינו נפוץ במיוחד.
פורמט HTML – זהו הפורמט הסטנדרטי של דפי אינטרנט. הוא אינו נותן לקורא חוויית קריאה של ספר ולכן הוא אינו נפוץ לקריאת ספרים דיגיטליים.
פורמט TXT – פורמט פשוט המציג טקסט בלבד כאשר גם בתצוגת הטקסט הוא מוגבל מאוד.
פורמט DOC – הפורמט של חברת מיקרוסופט שנוצר במעבד התמלילים WORD. בדרך כלל קוראים בו במחשב שולחני. הוא אינו נפוץ כפורמט ייעודי לקריאת ספרים דיגיטליים. נעזרים בו בתהליך יצירת הספר הדיגיטלי לצורך כתיבה, עריכה ושמירה. פורמט זה אינו פתוח למי שאין במחשבו מעבד תמלילים WORD או שאינו משתמש בתוכנת ה- OPEN OFFICE של גוגל.
ספר לדפדוף וירטואלי – זהו מעין מגזין המוצג על המסך כמגזין אמיתי. ניתן לשלב בו סדר עניינים, גרפיקה, אנימציה, קישורים לאינטרנט ועוד. פורמט זה אמנם אינו נפוץ כפורמט לספר דיגיטלי, אך הוא בשימוש רב לפרסום אינטרנטי. את הקובץ שנוצר בתוכנה מיוחדת מעלים לשרת וכל משתמש יכול לקרוא את המגזין, לשמוע את צילילי העברת הדפים וליהנות מחוויה אמיתית של קריאה במגזין אמיתי.
האם ניתן לקרוא ספרים בעברית בקוראי ספרים כגון קינדל?
למרות התפוצה הגדולה שיש קוראי ספרים אלקטרוניים ייעודיים כגון קינדל וסוני רידר, הם לא מציעים תמיכה לקריאת ספרים בעברית בפורמטים המתאימים. למעשה הם אינם תומכים בקריאת ספרים דיגיטליים בשפות הנקראות מימין לשמאל (RTL) כמו עברית וערבית. זה עדיין לא אומר שלא ניתן לייצר ספרים בעברית לקוראים אלה. ספרים בעברית לקריאה בקינדל נקראים על ידי המכשיר כשהעברית הפוכה ולא קריאה. הפורמט החדש לקינדל – KF8, כבר תומך בעברית.